Category Archives: Iphoneography

Veluwe.

[:en]Indien ik op pad ben heb ik net zoals de meesten van ons niet altijd de gewenste camera op zak. Hoe vaak ik daar spijt van had…. Gelukkig heb ik altijd mijn Iphone op zak en gebruik deze┬á regelmatig. Vorig jaar was ik vanwege mijn werk een week in de buurt van de Veluwe (noordelijk gedeelte). Ik had geen Chamonix camera mee wat achteraf geen wijs besluit was….
Tijdens een aantal wandelingen over de Veluwe om het gebied te leren kennen, zag ik veel mogelijkheden om toch wel mooie foto’s te kunnen maken. Ik was verrast door het mooie landschap en de vele details in de natuur. De Iphone bood uitkomst omdat ik de gelegenheid niet voorbij wilde laten gaan.

Ik heb de foto’s meer dan een jaar niet meer gezien tot vandaag. Van meer dan 35 foto’s heb ik een kleine selectie gemaakt op basis van compositie en kleurweergave. Heb ze daarna behoorlijk in PS moeten aanpassen om enigszins acceptabele kleuren en scherpte te krijgen. Ook hier en daar wat kleine partijen donkerder of lichter gemaakt, maar dat hoort allemaal tot mijn standaard PS workflow.

De foto’s die met de Iphone worden gemaakt gebruik ik in principe voor compositie studie doeleinden. Soms om een fototrip voor te bereiden en daarnaast achteraf in rust te kijken of de gemaakt foto mij aanspreekt. Ondanks dat de Iphone camera beperkingen kent zoals het dynamische bereik wat nogal jammer is, probeer ik mij daar niet te veel aan te storen. Verder maak ik veel gebruik van de 645 PRO MK III camera app voor Iphone/Ipad. (http://jag.gr/645pro/). Met deze app kan je diverse foto formaten kiezen waaronder mijn favoriete 6×7, opslaan in TIFF, filters gebruiken zoals een 81A warming up (erg handy) en nog veel meer. Helaas is deze app niet voor Android beschikbaar en dat is ook een van de redenen waarom ik een Iphone blijf houden.

In ieder geval bevallen mij onderstaande foto’s en ik zal zeker meer Iphoneography op de website plaatsen.

Groet,

Bert

Veluwe on IphoneVeluwe on IphoneVeluwe on Iphone
[:]

Also posted in Blog, Lente, Nederland, Veluwe Tagged , , , |