Category Archives: Normandie

Normandië.

[:en]

Oranje mos Cap le Hague Normandie juli 2014plant in rots cap le Hague Normandie juli 2014plant in rots 2 cap le Hague Normandie juli 2014

Tijdens de afgelopen zomervakantie in Frankrijk, was ik samen met mijn familie voor een korte periode in Normandië. Dit gedeelte van Frankrijk stond al langer op de lijst van plekken waar ik graag heen wilde. Normandië is best een grote provincie en wij zaten in het westelijke kustgebied, ruim ten zuiden van Cherbourg. Tijdens een van onze dagtripjes gingen we naar ‘Cap le Hague’. Normandië staat bekend om zijn vele kapen en variërende kustlijn. Eenmaal bij Cap le Hague aangekomen stond ik versteld van de mooie kustlijn met diverse interessante details. Initieel vanaf de weg valt dat slecht te zien, maar zodra je over de kustweg naar de kust rijd beland je in een mooi landschap.
Het weer die dag was half bewolkt en ik zag al snel mogelijkheden voor foto’s te maken. Ik had alleen de Panasonic LX3 op zak. De Chamonix had ik thuis gelaten want ik wilde niemand tijdens de vakantie ophouden met “even een foto maken…”

De vakantie was in juli en ik heb pas recent de foto’s op de PC op een groter beeldscherm bekeken. Veel foto’s vielen vanwege het harde licht (het was midden op de dag), af. Wel wist ik nog dat ik een aantal ‘intieme landschap’ foto’s had gemaakt. Ondanks dat ik naderhand er achter kwam dat ik mij niet de tijd had gegund om in RAW te schieten, was de kwaliteit acceptabel. In feite had ik tijdens de wandeling een aantal snelle snapshots gemaakt, zonder statief zo uit de hand…. Normaal doe ik dat niet want met een 4×5 inch camera is dat onbegonnen werk. Ik ben dan ook van mening dat je er alles aan moet doen om onscherpte te voorkomen.

Helaas hadden we niet voldoende tijd om meer kustlijn in Normandië te ontdekken, maar ik heb in ieder geval een reden om daar weer naar terug te gaan.

Bert[:]

Also posted in Blog, Panasonic LX3 Tagged , |