Category Archives: Strand

Eb en vloed.

Omdat ik aan de kust woon ben ik vaak in de gelegenheid om naar het strand te gaan. Zo was ik ook laatst met de Panasonic LX3 op zak, bezig om wat test composities te maken. Het weer was niet mooi genoeg om met film te fotograferen, in ieder geval voor mij niet. Met mooi bedoel ik eigenlijk te zeggen dat het licht niet naar mijn smaak was. Met een volledig bewolkte hemel is dat wel handig voor mijn favoriete film de Fuji Velvia50, maar zoals gezegd was dit niet de dag ervoor.

Het strand bij Den Helder is breed en heeft veel mogelijkheden om mooie landschap/natuur foto’s te maken. Door het tij ontstaan er in het zand steeds nieuwe vormen en met een beetje fantasie kan je dan leuke ontdekkingen doen. Zelf probeer ik vormen te vinden die ergens op lijken, zoals dieren of mensen. Ik vond al vrij snel een vorm die wat mij betreft op een soort garnaal of inktvis lijkt en besloot om dit te gaan fotograferen.
Het vinden van een aansprekende compositie is ook in dit soort gevallen niet eenvoudig. Ik heb twee foto’s genomen en was best tevreden met het resultaat. Ik had geen statief bij mij maar de LX3 is voorzien van anti-vibratie techniek. Dat werkt op zich prima maar liever fotografeer ik met een statief. De focus is dan anders en minder gehaast. Dit is dan de zandvorm en wellicht had ik toch mijn andere camera moeten meenemen…hahaha.

Zandvorm

Zandvorm.

Also posted in Blog, Nederland, Panasonic LX3 Tagged , , |